Солна Стая

Халотерапия

Терапията прави чудеса с тялото и ума.
Само 40 минути релакс в някоя от т.нар. солни стаи и пещери се равняват на 4 дни на брега до вълните, твърдят специалисти. Ако пък имате астма, акне или се чувствате стресиран, също може да посетите солните стаи. Естествената каменна сол има лечебен ефект. Въздухът в тези солени стаи и солени пещери е толкова полезен, защото е богат на отрицателни йони, които неутрализират положителните йони на тялото ни и спомагат за създаване на баланс. Смята се, че отрицателните йони имат пречистващ ефект. Същината на метода е вдишването на йонизирания дисперсионен аерозол натриев хлорид, който се отделя във въздуха.
Посещението в солна стая е задължително, ако имате проблем с белите дробове. С халотерапия – лечение със сол, се лекува хроничен бронхит, астма, ХОББ (хронично обструктивна белодробна болест), синузит, тютюнджийска кашлица и обикновена кашлица (възникнала вследствие на настинка или грип), сенна хрема, вирусни инфекции, настинка и грип, акне, псориазис, екзема, някои видове дерматит. След като се излекувате с помощта на халотерапията, е добре веднъж на няколко месеца да посещавате профилактично солните стаи.
В зависимост от причината да посещавате солните стаи (за релакс, заради болест, за лечение на хронично заболяване) се препоръчват различен брой процедури. Това, което е сигурно, е, че няма как да предозирате. Поради сухата, силно дисперсивна природа на скалната сол, тя има способността да абсорбира бактериите и мукуса от дробовете ни. Отрицателните йони помагат и при стрес, хронична умора, нервност и раздразнителност. В резултат на това халотерапията прави хората по-енергични, дори по-щастливи.
Престоят в солните стаи обаче не се препоръчва за хора с високо кръвно налягане, които не взимат лекарства, както и за онкоболни в ремисия и за преболедували туберкулоза.
В солните стаи могат да влизат деца. Разрешеният престой за тях е едва двайсет минути. В солните стаи се влиза с дрехи, върху които се намята полиетиленова пелерина, а на главата се поставя боне. Открити остават само участъците от кожата, които се нуждаят от лечение.
Когато влезете в солната стая, единственото, което трябва да направите е да се отпуснете и да дишате полезния „солен” въздух. Престоят в една такава солна стая е между 45 и 60 минути. За да има ефект от лечението, трябва да се направят поне 4 – 5 сеанса.
В резултат на това халотерапията прави хората по-енергични, дори по-щастливи.

Цени

Деца (до 12 години)
– 1 посещение – 10 лева
– 5 посещения – 40 лева (4+1 безплатно)
– 10 посещения – 80 лева (8 +2 безплатни)
– 15 посещения – 110 лева (11+4 безплатни)
Придружител на дете до 7 год. не заплаща такса.
Придружител на дете от 7 до 12 год. заплаща 5 лева на посещение.
Продължителност на сесията – 20 минути.
Възрастни
– 1 посещение – 18 лева
– 5 посещения – 72 лева (4+1 безплатно)
– 10 посещения – 144 лева (8+2 безплатни)
– 15 посещения – 198 лева (11+4 безплатни)
Продължителност на сесията – 40 минути.
Сесиите започват на всеки кръгъл час.

ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ ЗА СОЛНА СТАЯ САМО ПРЕЗ ЮЛИ! Деца (до 11 години)
1 посещение – 8 лева – 5 посещения + 1 – 40 лева 
При посещение на 5 детски солни сесии, получавате подарък 1 детокс процедура. При 10 детски солни сесии – получавате 1 детокс или лимфен дренаж по избор.  Възрастни 1 посещение – 15 лева – 5 посещения + 1 – 75 лева При посещение на 5 солни сесии, получавате подарък 1 процедура по избор – детокс или лимфен дренаж. При 10 солни сесии – получавате частичен масаж. С предварителни записвания на тел. 0887 705 317.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: